Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering 2019

Zorgverzekering 2019

De zorgverzekering voor 2019 zal weer veranderen, net zoals andere jaren. Niet alleen zal de premie stijgen, ook de dekkingen en voorwaarden uit de basisverzekering zullen ieder jaar anders zijn. De aanvullende verzekeringen voor het jaar 2019 zullen ook gaan veranderen. Daarom is het belangrijk om deze pagina te blijven volgen voor de recentste updates. Als er veranderingen zijn met betrekking tot zorgverzekeringen in 2019, houden we je door middel van deze pagina direct op de hoogte.

Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken voor 2019 kan pas vanaf half november 2018. Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig om te doen. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk zijn. De prijzen daarentegen kunnen flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk een goede vergelijking te maken om zo naar een goedkoopste zorgverzekering over te stappen of eentje te kiezen met een beter passende dekking.

Welke zorgverzekering past het best bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze zorgvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past! Daarnaast adviseren wij je graag. Onze klantenservice is van maandag t/m zaterdag te bereiken.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken 2019 voor mij de moeite waard?

zorgverzekering 2019De premie van je huidige verzekeraar gaat stijgen
eigen risico 2019In 2019 zullen de huidige dekkingen en voorwaarden veranderen
zorgtoeslag 2019Je bespaart op al je aanvullende verzekeringen

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2019?

Op Prinsjesdag werd er nog een stijging van het eigen risico aangekondigd van €15. Op verzoek van de partijen is dit nu teruggedraaid. In 2018 blijft het eigen risico dus €385. Het komt zelden voor, maar DSW heeft ervoor gekozen om een tien euro lager eigen risico te hanteren. Dit geldt alleen bij zorgverleners waarmee zij samenwerken.

Eigen risico 2019

Op dit moment bedraagt het eigen risico €385. Waarschijnlijk blijft dit hetzelfde bedrag voor het jaar 2019. Vanaf 2009 is het eigen risico ingevoerd en het is sindsdien bijna ieder jaar gestegen. In 2017 is het eigen risico voor het eerst gelijk gebleven.

Overstappen van zorgverzekering

Vanaf half november tot eind december 2018 kun je overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd als je voor 1 januari 2019 overstapt. Stap je later over? Dat kan tot eind februari. Maar let op; je moet dan wél zelf je oude zorgverzekering opzeggen.

Zorgtoeslag 2019

Ook in 2019 is het mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen. Zorgtoeslag is bedoeld om mensen financieel tegemoet te komen. Mensen met een laag inkomen kunnen een toeslag krijgen voor de zorgkosten zodat de zorg betaalbaar blijft voor iedereen.

De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het beschikbare inkomen. De inkomensgrens om zorgtoeslag te ontvangen wordt waarschijnlijk verlaagd. Dit betekent dat minder mensen recht zullen hebben op zorgtoeslag omdat zij volgens de nieuwe regelgeving te veel verdienen. Over de hoogte van de zorgtoeslag in 2019 is nog niets bekend gemaakt.

zorgverzekering 2019

Gecontracteerde zorgaanbieders in 2019

Elk jaar maken zorgverzekeraars weer nieuwe afspraken met ziekenhuizen over de vergoeding van zorg. Het kan dus zijn dat je huidige gecontracteerde zorgaanbieders wijzigen. Dat wil zeggen dat je misschien niet meer naar je huisarts of ziekenhuis naar keuze kan gaan.

Let goed op bij het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering voor 2019 welke zorgaanbieders er gecontracteerd staan en welke dat niet zijn. Door middel van verschillende polissen (budget, natura of restitutiepolis) in de basisverzekering kies jij zelf de hoeveelheid zorgaanbieders waarbij je terecht kan.

Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Laatste nieuws over zorgverzekeringen

Wil je alles weten van het laatste nieuws over zorgverzekeringen en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor de Zorg Alert en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws!