Abonnementen Energie Vergelijken in 2024 | Overstappen.nl

Abonnementen energie vergelijken

Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  4 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Ben jij op zoek naar een energie-abonnement? Bij ons kun je verschillende abonnementen van energie met elkaar vergelijken. Zo vind je een voordelig energie-abonnement dat past bij jouw situatie. Energie vergelijken in onze vergelijker is makkelijk en je kunt tot wel € 600,- besparen bij een overstap naar een andere energieleveranicer. Op deze pagina leggen we je alles uit over energie-abonnementen en hoe je energie-abonnementen met elkaar vergelijkt.

  Snel navigeren naar

  Wat is een energie abonnement?

  Een energie-abonnement is een overeenkomst met een energieleverancier voor de levering van gas en stroom in jouw woning. We noemen een energie-abonnement doorgaans een energiecontract. Iedereen met een woning, gekocht of gehuurd, sluit vroeg of laat een energie-abonnement af. Zonder stroom en gas kunnen we ons huis niet gebruiken. Er zijn verschillende soorten energie-abonnementen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  Vast energie-abonnement

  Een vast energie-abonnement sluit je af voor een langere tijd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 1-jarig energiecontract of een 3-jarig energiecontract. De tarieven staan gedurende de contractperiode vast en kunnen niet veranderen. Dit geeft veel huishoudens zekerheid.

  Variabel energie-abonnement

  Een variabel energie-abonnement loopt voor onbepaalde tijd door. Je kunt het abonnement maandelijks opzeggen en je zit dus nergens aan vast. De energieprijzen veranderen meestal 2 keer per jaar mee met de prijzen op de groothandelsmarkt. Tegenwoordig veranderen de prijzen ook maandelijks. De tarieven in de je abonnement bewegen mee met de groothandelsprijzen wat in je voordeel kan werken als de tarieven dalen.

  Dynamisch energie-abonnement

  Een dynamisch energie-abonnement, of wel een dynamisch energiecontract , s een type energiecontract waarbij de tarieven voor elektriciteit en/of gas direct gekoppeld zijn aan de prijzen op de ‘spotmarkt’. Daar wordt de energie verhandeld voor de komende dag. De energietarieven van een dynamisch energie-abonnement veranderen constant. De stroomprijs per kWh verschilt ieder uur, de gasprijs per m3 verandert iedere dag om 06.00u ‘s ochtends. Met een dynamisch energie-abonnement kun je inspelen op de tarieven en je energieverbruik hierop aanpassen. Dalen de prijzen op de groothandelsmarkt? Dan dalen de prijzen in jouw abonnement mee. Aan de andere kant stijgen de tarieven als de groothandelsprijzen stijgen. Een dynamisch energie-abonnement is dagelijks opzegbaar.

  energie abonnement

  Waarom kiezen voor Overstappen.nl

  • Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

  • Meest complete aanbod

   Meest complete aanbod

   Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

  • Beoordeeld met een 9

   Beoordeeld met een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.


  Energie-abonnement vergelijken

  In onze vergelijker vergelijk je makkelijk energie-abonnementen op basis van de looptijd, duurzaamheid, energietarieven, de vaste leveringskosten, de terugleververgoeding, de vaste terugleverkosten voor zonnepanelen en eventuele korting. Vul je je gegevens in en kies het energie-abonnement dat het beste past bij jouw situatie. Let bij het afsluiten van een energie-abonnement altijd op de einddatum van je contract, zo voorkom je dat je een hoge opzegboete moet betalen.

  energie abonnement

  Tip van Tom: Vergelijk jaarlijks het aanbod in de markt

  “Door energie-abonnementen naast elkaar te zetten zie je precies wat de beste leverancier voor jou is. In onze vergelijker kun je vergelijken op soort contract, duurzaamheid, tarieven en klantbeoordelingen. Voor zonnepaneelhouders is het ook belangrijk te kijken naar de vaste terugleverkosten en de terugleververgoeding.”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein
  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  Stroom- en gas abonnement kiezen

  Het kan moeilijk zijn om een energie-abonnement voor gas en stroom te kiezen. Moet je nu wel of niet voor een vast contract gaan? Of past een dynamisch energie-abonnement beter bij jou? Vind jij het kiezen van een energie-abonnement nog lastig? Kijk in welke situatie jij zit en lees het advies van onze eigen energie-expert Tom.

  tip

  Energie-abonnement verhuizen?

  Ga je verhuizen? Op onze pagina over het verhuizen van je energiecontract leggen we je precies uit wat je het beste kunt doen in jouw situatie.

  Veelgestelde vragen

   Is overstappen van energie-abonnement gratis?

   Ja, via Overstappen.nl is overstappen naar een nieuwe energieleverancier gratis. Wij verzorgen kosteloos je overstap naar een nieuwe energieleverancier. Bij ons vergelijk je gemakkelijk en snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. Kijk altijd naar de einddatum van je contract, zo voorkom je een hoge opzegboete.

   Hoe weet ik zeker dat ik groene stroom afneem bij mijn energieleverancier??

   Wil je weten of de energie die jij afneemt ook echt groen is? Kijk dan op het stroometiket van je energieleverancier. Op het stroometiket staat de samenstelling van de energie die jij thuis krijgt precies omschreven.

   Zijn de prijzen op de website totaalprijzen?

   Ja, alle prijzen die op de website worden weergegeven, zijn totaalprijzen. De prijzen zijn inclusief btw, leveringskosten en netbeheerkosten, zoals meterhuur en transportkosten. De korting is ook verrekend in het totale jaar- en maandbedrag. Het uiteindelijke bedrag dat je jaarlijks aan energie betaalt, hangt af van het daadwerkelijke verbruik. Elk jaar krijg je een jaarafrekening. Hierop worden de betaalde voorschotbedragen verrekend met je daadwerkelijke energieverbruik en -kosten.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten