Voorkom extra zorgkosten in 5 stappen

Met dit stappenplan voorkom je dat je meer gaat betalen voor zorg in 2020:

Stap 1:

Stap 2:

Zijn er wijzigingen die voor jou van belang zijn? Bekijk dan of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt die deze dekking biedt.

Stap 3:

Vergelijk vanaf half november eerst alle basisverzekeringen. Goed om te weten: de inhoud van het basispakket is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Wil je een goedkope zorgverzekering? Kies dan voor een basisverzekering met de voordeligste premie. Je krijgt immers dezelfde vergoedingen! Premies kunnen nogal verschillen omdat zorgverzekeraars het recht hebben deze zelf te bepalen.

Stap 4:

Heb je niet genoeg aan een basisverzekering? Kies dan voor een aanvullende pakket. Bereken voor jezelf of dit ook echt een toevoeging is. De premie die je bijvoorbeeld betaalt voor een aanvullende zorgverzekering voor brillen en lenzen is hoger dan de vergoeding die je krijgt. Zonde dus!

Stap 5:

Bereken de totale kosten van je keuze uit basis- en aanvullende verzekering. Bij welke zorgverzekeraar kom je nu het voordeligst uit? Wegen de vergoedingen af voor de premie die je betaalt? Vergelijken doe je op basis van prijs, polis en dekking.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen