Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering 2020

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

De zorgverzekering voor 2020 zal, net als in voorgaande jaren, veranderen. Niet alleen de premie zal stijgen, ook de dekkingen en voorwaarden uit de basisverzekering en aanvullende dekkingen zullen ieder jaar anders zijn.

Op deze pagina vind je alle informatie over de wijzigingen in de zorgverzekering 2020. We voorzien de pagina regelmatig van nieuwe informatie wanneer deze vrijkomt.

Zorgverzekering vergelijken 2020

Je zorgverzekering vergelijken voor 2020 kan pas vanaf half november 2019. Het is zeer verstandig om ieder jaar zorgverzekeringen te vergelijken: veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk is, maar dat de prijzen flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk een goede vergelijking te maken om zo naar de goedkoopste zorgverzekering over te stappen of eentje te kiezen met een beter passende dekking.Welke zorgverzekering past het best bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze zorgvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past! Hulp nodig? Onze klantenservice is van maandag t/m zaterdag te bereiken en helpt je graag verder.

Zorgverzekering 2020

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2020?

Op dit moment is nog niks bekend over de zorgverzekeringen in 2020. Zodra meer bekend is, zal deze pagina geüpdatet worden.

Eigen risico 2020

Op dit moment bedraagt het eigen risico €385. Waarschijnlijk blijft dit hetzelfde bedrag voor het jaar 2020. Vanaf 2008 is het eigen risico ingevoerd en het is sindsdien bijna ieder jaar gestegen. In 2017, 2018 en 2019 is het eigen risico voor het eerst gelijk gebleven. Lees meer over het eigen risico zorgverzekering.

Zorgtoeslag 2020

Zorgtoeslag is bedoeld om mensen financieel tegemoet te komen. Mensen met een laag inkomen kunnen een toeslag krijgen voor de zorgkosten zodat de zorg betaalbaar blijft voor iedereen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het beschikbare inkomen. Over de hoogte van de zorgtoeslag in 2020 is nog niets bekend gemaakt.

Zorgpremie 2020

Half november 2019 maken zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2020 bekend. In voorgaande jaren is de premie gestegen. Dit zal waarschijnlijk ook in 2020 gebeuren. De premie verschilt per verzekeraar, want zij mogen deze zelf bepalen.

Gecontracteerde zorgaanbieders in 2020

Elk jaar maken zorgverzekeraars weer nieuwe afspraken met ziekenhuizen over de vergoeding van zorg. Het kan dus zijn dat je huidige gecontracteerde zorgaanbieders wijzigen. Dat wil zeggen dat je misschien niet meer naar de huisarts of het ziekenhuis kan gaan die je voorkeur heeft.Let goed op bij het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering voor 2020 welke zorgaanbieders er gecontracteerd staan en welke niet. Door middel van verschillende polissen (budget, natura of restitutiepolis) kies jij zelf de hoeveelheid zorgaanbieders waarbij je terecht kan.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Zorgverzekering 2020

Alle zorgverzekeraars

Overstappen van zorgverzekering

Vanaf half november tot eind december 2019 kun je overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd als je vóór 1 januari 2020 overstapt. Stap je later over? Dat kan tot eind februari. Maar let op: je moet dan wel zelf je oude zorgverzekering opzeggen. Voor je basisverzekering mag een verzekeraar je nooit weigeren, maar je mag wel geweigerd worden voor een aanvullende verzekering.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen