Zorgverzekering 2025 | Overstappen.nl

Zorgverzekering 2025

Benieuwd naar de wijzigingen van je zorgverzekering in 2025? Je vindt ze op deze pagina. Op 13 november 2025 zijn alle nieuwe zorgpremies verwerkt in onze vergelijker en kun je je zorgverzekering voor 2025 afsluiten.

Zorgverzekering 2025

Vanaf 13 november tot en met 31 december 2024 is het mogelijk om zorgverzekeringen voor 2025 te vergelijken en over te stappen. Vanwege de stijging van de zorgpremies is het aantrekkelijk om zorgverzekeringen te vergelijken. Er is namelijk een grote kans dat je geld kan besparen op je zorgverzekering.

zorgverzekering 2025

Belangrijke data zorgverzekering in 2025

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke data, waarmee je rekening kunt houden tijdens het zorgseizoen.

17 September 2024: Prinsjesdag

17 September 2024: Prinsjesdag

Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september bekendgemaakt wat de belangrijkste plannen van de regering zijn voor het komende jaar. Wat betreft zorg wordt het volgende bekend gemaakt: de wettelijke veranderingen in de basisverzekering, de nominale zorgpremie, de hoogte van de zorgtoeslag en het eigen risico. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars hetzelfde.

25 september 2024: DSW maakt zorgpremie bekend

25 september 2024: DSW maakt zorgpremie bekend

Rond deze datum maakt zorgverzekeraar DSW meestal als eerste de zorgpremie bekend. De verwachting is dat DSW er dit jaar weer vroeg bij is.

13 november 2024: Vanaf nu kun je vergelijken

13 november 2024: Vanaf nu kun je vergelijken

Op 12 november zijn alle premies bekendgemaakt en vanaf 13 november kun je jouw zorgverzekering voor 2025 gaan vergelijken via onze handige vergelijker. Met ons meest complete aanbod van Nederland vergelijk je gemakkelijk alle zorgverzekeraars op premie en dekking.

31 december 2024: Uiterste overstapdatum

31 december 2024: Uiterste overstapdatum

Dit is de laatste dag waarop je je oude verzekering kunt opzeggen of kan overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2025.

31 januari 2024: Laatste dag afsluiten zorgverzekering

31 januari 2024: Laatste dag afsluiten zorgverzekering

Dit is de laatste dag waarop je nog een nieuwe zorgverzekering voor 2025 kunt afsluiten. Hiervoor moet je je oude zorgverzekering wel al in december hebben opgezegd.


Het laatste zorgnieuws


Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2025?

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen omtrent de zorgverzekering voor 2025. De eerste wijzigingen zijn die bekend zijn gemaakt gaan over het:

  • verder stijgen van de zorgpremie;
  • stijgen van de zorgtoeslag ter compensatie;
  • eigen risico.

Eigen risico

Je eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voor zorg. In het huidige coalitieakkoord is bepaald dat je vanaf 2025 bij dure ingrepen niet in één keer je eigen risico kwijt bent, maar maximaal € 150 per keer. Je gaat nooit meer betalen per jaar dan € 385. Er is overigens een meerderheid van de Tweede Kamer voorstander om het eigen risico helemaal af te schaffen. Afhankelijk van de formatie zal het eigen risico wel of niet afgeschaft worden. We houden je hiervan op de hoogte.

Zorgtoeslag

Ieder jaar wordt op Prinsjesdag (17 september) bekendgemaakt of de zorgtoeslag wordt aangepast. Alles over zorgtoeslag 2025 lees je hier.

Mondzorg in de basisverzekering

Er is een meerderheid in de Tweede Kamer voorstander om het vergoeden van mondzorg voor volwassenen uit de basisverzekering te vergoeden. Dat zou betekenen dat je geen aparte tandartsverzekering meer nodig hebt. We houden je op de hoogte van de plannen van een nieuw kabinet.

zorgverzekering zoeken

Waar let je op bij het vergelijken?

Bij het vergelijken van je zorgverzekering is het slim om goed te kijken naar de verschillende dekkingen van zorgverzekeraars, wat er in de polisvoorwaarden staat en of de zorgverzekering nog voldoet aan jouw zorgbehoefte. Wij hebben ervoor gezorgd dat je in onze vergelijker per zorgverzekeraar kan zien hoeveel vrije zorgkeuze je hebt, welke aanvullende pakketten ze aanbieden en wat wel of juist niet door de zorgverzekering wordt vergoed. Daarnaast is het overstappen van zorgverzekeraar geheel gratis en wordt je huidige zorgverzekering automatisch opgezegd.

tip

Goed om te weten

Tip: vergelijk ieder jaar opnieuw jouw zorgverzekering. Vind je overstappen van zorgverzekering veel gedoe? Met onze zorgvergelijker wordt de zorgverzekering 2025 vergelijken een fluitje van een cent. Door ieder jaar zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je op jaarbasis flink besparen op je premie.


De goedkoopste zorgverzekering van 2025

Tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering zat voor 2024 een verschil van €708 per jaar voor een verzekering met een eigen risico van €385. Er valt dus echt wel wat te kiezen! Zodra alle premies bekend zijn laten we hier zien wat de goedkoopste opties voor 2025 zijn.

Gecontroleerd door
Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
Eva van Erk
Zorgverzekering- en kredietexpert
4 minuten 21-03-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.