Elektrische auto verzekeren
Vergelijk autoverzekeringen voor je elektrische auto en bespaar gemiddeld €265,- per jaar.
Snel en makkelijk
Vooralsnog de laagste prijs die ik kon vinden voor electriciteit en gas.
Simpel en snel.
Overstappen , snel en eenvoudig
Klik Klik en bespaar! Makkelijk vergelijken en goede duidelijke informatie.
Dit zeggen onze klanten over ons
Snel en makkelijk
Vooralsnog de laagste prijs die ik kon vinden voor electriciteit en gas.
Waarom autoverzekering vergelijken via ons?
-
Vergelijk op prijs en polisscore
Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken met onze 100% laagsteprijsgarantie.
-
Bespaar tot wel €265,- per jaar
Via onze vergelijker zie je direct wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is.
-
Deskundig advies
Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.
Verschillende soorten elektrische auto’s
Volledig elektrisch of hybride? Er bestaan verschillende soorten elektrische auto’s:
- Volledig elektrisch: deze auto’s worden aangedreven door een elektromotor en gebruiken een batterij als energiebron. Ze stoten geen CO2 of andere vervuilende stoffen uit tijdens het rijden en zijn daardoor een milieuvriendelijke optie.
- Range extender: range extenders zijn in principe elektrische auto’s, maar hebben ook een kleine verbrandingsmotor. Deze dient als generator wanneer de accu leeg is. Je vergroot hiermee de actieradius van de auto, maar zult wel moeten tanken.
- Plug-in hybride: deze auto’s combineren een elektromotor met een traditionele verbrandingsmotor. Ze kunnen worden opgeladen en kortere afstanden volledig elektrisch rijden, maar gebruiken voor langere afstanden een verbrandingsmotor.
Waar kun je je elektrische auto verzekeren?
Heb je een elektrische auto gekocht? Je kunt bij vrijwel iedere autoverzekeraar terecht om deze te verzekeren. Sterker nog, sommige verzekeraars bieden een speciale dekking aan voor elektrische auto’s. Ze vergoeden bijvoorbeeld schade aan je laadpaal of laadkabel.
Ben je gestrand met een lege accu? Dan kun je bij veel verzekeraars pechhulp krijgen. Door onverwachte weersomstandigheden kan deze namelijk weleens eerder leeg zijn dan gepland. Vooral kou heeft veel invloed op een accu. Kun je bijvoorbeeld in de zomer 350 kilometer rijden met een volle accu, dan kan dit in de vrieskou zomaar 100 kilometer minder zijn.
Is een elektrische autoverzekering duurder dan een gewone autoverzekering?
De premie van een autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. Een belangrijk aspect is de aanschafprijs van de auto. Elektrische auto’s zijn vaak duurder in aanschaf dan traditionele benzine- of dieselauto’s. Wordt een elektrische auto gestolen of raakt deze total-loss? Dan is de verzekeraar een hoger bedrag kwijt dan bij veel andere auto’s. Dit is één van de redenen waarom een elektrische autoverzekering duurder uitpakt dan een gewone autoverzekering.
Naast de auto zelf, zijn ook de onderdelen van elektrische auto’s vaak duurder. Het repareren van geavanceerde technologie kost de verzekeraar meer dan het repareren van veel benzine- en dieselauto’s en ook dit draagt bij aan een verhoogde premie.
Nieuwwaarderegeling
Heb je een relatief nieuwe elektrische auto? Overweeg dan om een nieuwwaarderegeling aan je autoverzekering toe te voegen. Deze regeling dekt de volledige aanschafprijs van je auto bij total-loss of diefstal in de eerste jaren na aankoop.
In 4 stappen een autoverzekering voor je elektrische auto
-
- 1
Vul je gegevens in
-
-
- 2
Kies je gewenste dekking
-
-
- 3
Vergelijk autoverzekeringen
-
-
- 4
Vraag je nieuwe autoverzekering aan
-
Welke dekkingen kun je kiezen voor je elektrische auto?
Net als voor benzine- of dieselauto’s kun je ook voor je elektrische auto kiezen uit de volgende dekkingen:
WA-verzekering
Schade aan anderen
Diefstal of inbraak
Ruitschade
Stormschade en brandschade
Schade door eigen toedoen
Vandalisme
Meest gekozen voor: auto’s ouder dan 10 jaar.
WA + beperkt casco
Schade aan anderen
Diefstal of inbraak
Ruitschade
Stormschade en brandschade
Schade door eigen toedoen
Vandalisme
Meest gekozen voor: 6-10 jaar oude auto’s.
All risk
Schade aan anderen
Diefstal of inbraak
Ruitschade
Stormschade en brandschade
Schade door eigen toedoen
Vandalisme
Meest gekozen voor: 0 tot 6 jaar oude auto’s.
Aanvullende autoverzekeringen
Je verzekering compleet maken? Kies dan voor één van de volgende aanvullende autoverzekeringen:
- Schadeverzekering inzittenden (SVI): de schadeverzekering inzittenden dekt letselschade en materiële schade van inzittenden na een ongeval.
- Rechtsbijstandverzekering: met een rechtsbijstandsverzekering heb je recht op juridische hulp bij conflicten die met je auto te maken hebben. Denk aan problemen na een aanrijding of discussies over de hoogte van een schadevergoeding.
- Ongevallenverzekering: de ongevallenverzekering inzittenden keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
- Pechhulp: pechhulp biedt assistentie bij autopech onderweg. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van een lekke band of het wegslepen van de auto als het probleem niet ter plekke kan worden opgelost.
- No-claimbeschermer: met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting nadat je voor de eerste keer binnen een bepaalde periode schade claimt.
- Nieuwwaarderegeling: met de nieuwwaarderegeling krijg je de nieuwwaarde van je auto uitgekeerd wanneer deze total-loss wordt verklaard of gestolen wordt.
- Aanschafwaarderegeling: met de aanschafwaarderegeling krijg je de aanschafprijs van je auto uitgekeerd wanneer deze total-loss wordt verklaard of gestolen wordt. Deze regeling is ideaal voor eigenaren van tweedehands auto’s.
- Accessoiredekking: een accessoiredekking vergoedt schade aan- of diefstal van losse accessoires zoals navigatiesystemen, trekhaken of speciale velgen.
Autoverzekering voor elektrische auto’s vergelijken
Op zoek naar een autoverzekering voor jouw elektrische auto? Bij Overstappen.nl helpen we je bij het kiezen van de voordeligste optie. Jij vult je gegevens in, en wij vergelijken de dekking en premie van de beste autoverzekeringen voor je. Zo hoef jij deze vergelijking niet te maken, en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.
Veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons dan gerust een belletje. Onze klantenservice helpt je graag.
- Vergelijk verzekeringen: de tarieven kunnen flink verschillen per verzekeraar. Maak een vergelijking en bekijk welke verzekering voor jou het voordeligst uitpakt.
- Verhoog je eigen risico: hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie.
- Rij schadevrij: zo bouw je een no-claimkorting op.
Zijn accessoires zoals laadpaal en laadkabel ook meeverzekerd?
Dit hangt af van je verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden een speciale dekking voor elektrische auto’s, waardoor deze accessoires automatisch zijn meeverzekerd. Bij andere verzekeraars moet je ze los op de polis laten zetten.
Twijfel je? Controleer dan de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar.
Hoe bespaar ik op de premie van mijn elektrische auto?
Besparen op je premie? Probeer dan het volgende:
Welke dekking moet ik kiezen voor mijn elektrische auto?
Elektrische auto’s en hun onderdelen zijn relatief duur. Heb je dan ook schade of raakt je auto zelfs total loss? Dan is het fijn als je een goede verzekering hebt. Veel eigenaren van elektrische auto’s kiezen dan ook voor een all risk verzekering.
Heb je een goedkopere elektrische auto of ben je bereid om zelf wat meer risico te dragen? Overweeg dan een WA beperkt casco of WA-verzekering. Hiermee wordt schade aan je eigen auto niet altijd vergoed, maar bespaar je wel op je maandelijkse of jaarlijkse premie.
Is een autoverzekering voor een elektrische auto duurder?
Ja, in de meeste gevallen is een autoverzekering voor een elektrische auto iets duurder. De premie wordt bepaald door onder meer de waarde van de auto en de mogelijke reparatiekosten, en die pakken bij elektrische auto’s vaak iets duurder uit. Dit zie je terug in de premie.
Hoe werkt het verzekeren van een automaat?
Het verzekeren van een automaat auto verloopt in principe hetzelfde als bij een handgeschakelde auto.
Is je vraag nog niet beantwoord?
Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.
Het laatste nieuws
Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% procent van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
ANWB voorziet toename in pechgevallen door hitte
Lees hier wat je zelf kunt doen om autopech als gevolg van hitte te voorkomen.
Stijging autoschade door extreem weer
In 2023 zorgde extreem weer voor aanzienlijke schade aan Nederlandse voertuigen, zowel thuis als op vakantie. Door de heftige stormen en hagelbuien kregen verzekeraars flink wat claims te verwerken.
Op vakantie met de auto: vergeten verkeersregels in het buitenland
Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat daar afwijkende verkeersregels kunnen zijn.
Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie?
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Maximumsnelheid op snelwegen gaat terug naar 130 kilometer per uur
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.