Spoed autoverzekering aanvragen - binnen 5 minuten | Overstappen.nl

Spoed autoverzekering

Wil je met spoed een autoverzekering aanvragen? Maak dan gebruik van onze vergelijker, kies je dekking en bereken binnen 30 seconden je premie.
Sluit direct een autoverzekering af

Met spoed een autoverzekering afsluiten

  1. 1

   Vul je gegevens in

  1. 2

   Kies je gewenste dekking

  1. 3

   Vergelijk autoverzekeringen

  1. 4
   autoverzekering met spoed afsluiten

   Sluit je autoverzekering af

  1. 1

   Vul je gegevens in

  pijltje
  1. 2

   Kies je gewenste dekking

  pijltje
  1. 3

   Vergelijk autoverzekeringen

  pijltje
  1. 4
   autoverzekering met spoed afsluiten

   Sluit je autoverzekering af

Welke gegevens heb ik nodig?

Voor het afsluiten van je autoverzekering heb je een aantal gegevens nodig. Wanneer je niet in bezit bent van onderstaande gegevens, kan je ook geen verzekering voor je auto afsluiten.

Opgebouwde schade vrije jaren

Voor het aanvragen van je autoverzekering heb je ook het aantal schadevrije jaren nodig dat je hebt opgebouwd. Je kunt het aantal schadevrije jaren vinden op het polisblad of de factuur van je huidige autoverzekering.

Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt

Als je veel rijdt per jaar en dus veel kilometers maakt, is de kans op schade groter. Daarom willen verzekeraars altijd weten hoeveel kilometers je per jaar aflegt. Wanneer je niet precies weet hoeveel kilometers je per jaar rijdt dan kun je hier een schatting van maken. Dit doe je door bijvoorbeeld het aantal kilometers van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Vergeet niet om de kilometers die je rijdt in het weekend en op vakantie ook mee te tellen.

Het kenteken van je auto

Als je een autoverzekering wilt aanvragen dan zul je ook het kenteken van je auto nodig hebben.


Hoe snel kan ik verzekerd zijn?

Na het aanvragen van je autoverzekering met behulp van onze vergelijker, ontvang je binnen een paar minuten een e-mail met de bevestiging of je direct verzekerd bent of niet. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kun je direct verzekerd de weg op. Is je aanvraag nog in behandeling? In dat geval is het handig om de e-mail te goed door te lezen, zodat je weet of je een voorlopige dekking hebt of niet. Met een voorlopige dekking ben je ook (voorlopig) verzekerd als je de weg op gaat. Wanneer je aanvraag is afgewezen dan kun je opnieuw een vergelijking maken of contact opnemen met onze klantenservice.


Kies de juiste dekking voor je spoed autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt aanvragen dan heb je de keuze uit drie dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer vergoeding bij eventuele schade. Je kunt kiezen uit:

WA-autoverzekering

Een WA- verzekering dekt je uitsluitend voor schade die je aan andere mensen veroorzaakt. Wanneer je schade rijdt aan je eigen auto zul je dit zelf moeten betalen. Een WA- verzekering wordt meestal aangeraden aan oudere auto’s met een lage dagwaarde.

Beperkt casco autoverzekering

Bij een WA beperkt casco autoverzekering met je wat uitgebreider gedekt dan een WA- verzekering. Zo ben je naast schade aan andere auto’s, ook verzekerd voor zaken die niet komen door eigen toedoen. Let wel op: een beperkt casco verzekering dekt niet alle soorten schade.

All Risk autoverzekering

De All risk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking. Naast alle schade die wordt gedekt bij de WA en WA+, wordt ook schade die je zelf veroorzaakt vergoed. Is je auto total loss? Dan krijg je in de eerste één tot drie jaar de nieuwwaarde van je auto terug. Zo ben je je auto nooit helemaal kwijt.


Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kun je ook een aanvullende dekking afsluiten. Dit is een extra uitbreiding van je autoverzekering en dus niet verplicht. Je kunt deze aanvullende dekking kiezen nadat je een autoverzekering met basisdekking hebt geselecteerd. Afhankelijk van je voorkeur en de behoefte aan bescherming tegen diverse risico’s, kun je kiezen uit deze aanvullende verzekeringen:

 • Inzittendenverzekering (schadeverzekering inzittenden en ongevallendekking)
  De inzittendenverzekering biedt dekking wanneer jij, als bestuurder, of andere inzittenden gewond raken of overlijden bij een verkeersongeluk. Schade aan spullen die hierdoor ontstaat wordt ook verzekerd.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en advies bij het verhalen van schade in het verkeer. Bijvoorbeeld over wie er schuldig is en hoe hoog de schadevergoeding zal zijn.
 • Pechhulpverzekering
  Pechhulp biedt hulp bij autopech. Denk bijvoorbeeld aan reparaties ter plekke, vervangend vervoer of het wegslepen van de auto naar de garage.
 • No-claimbeschermer
  Met een no-claimbeschermer is je no-claimkorting beschermd wanneer je schade claimt. Je verliest dan geen korting en je premie blijft hierdoor gelijk.
 • Nieuwwaarderegeling
  Heb je jouw nieuwe auto total loss gereden of is deze gestolen? Dan krijg je met de nieuwwaarderegeling een bedrag vergoed dat hoog genoeg is om dezelfde auto te kopen. Dit geldt alleen binnen een bepaalde periode, meestal een jaar.
 • Aanschafwaarderegeling
  De aanschafwaarderegeling zorgt ervoor dat je het totale bedrag waarvoor je de auto hebt aangeschaft vergoed krijgt als je deze total loss rijdt of als de auto gestolen wordt. Deze regeling geldt tussen de één en drie jaar.

Spoed autoverzekering in het weekend

Ook in het weekend is het mogelijk om je auto te verzekeren. Met behulp van onze vergelijker kun je op elk gewenst moment een autoverzekering aanvragen en kun je binnen enkele minuten verzekerd zijn.