Spoed autoverzekering

Wil je met spoed een autoverzekering aanvragen? Maak dan gebruik van onze vergelijker, kies je dekking en bereken binnen 30 seconden je premie.
Sluit direct een autoverzekering af
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar
Thuiswinkel Waarborg

Heb je net een auto gekocht en wil je deze met spoed verzekeren? Maak dan gebruik van onze 100% onafhankelijke vergelijker en vind binnen 30 seconden de beste deal voor jouw auto. Ben je benieuwd welke gegevens je nodig hebt voor het verzekeren van je auto? Overstappen geeft advies en helpt je bij het beantwoorden van je vragen.

Spoed autoverzekering? Dit heb je nodig:

 • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd
  Voor het aanvragen van je autoverzekering heb je ook het aantal schadevrije jaren nodig dat je hebt opgebouwd. Je kunt het aantal schadevrije jaren vinden op het polisblad of de factuur van je huidige autoverzekering.
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  Als je lange afstanden aflegt met je auto en dus veel kilometers maakt dan is de kans op schade groter. Daarom willen verzekeraars altijd weten hoeveel kilometers je per jaar aflegt. Wanneer je niet precies weet hoeveel kilometers je per jaar rijdt dan kun je hier een schatting van maken. Dit doe je door bijvoorbeeld het aantal kilometers van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Vergeet niet om de kilometers die je rijdt in het weekend en op vakantie ook mee te tellen.
 • Het kenteken van je auto
  Als je een autoverzekering wilt aanvragen dan zul je ook het kenteken van je auto nodig hebben.
Spoed autoverzekering

Kies de juiste dekking voor je spoed autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt aanvragen dan heb je de keuze uit drie dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer vergoeding bij eventuele schade. Je kunt kiezen uit:

WA-autoverzekering

Het komt gelukkig niet heel vaak voor, maar de kans bestaat dat je schade veroorzaakt met je auto. Je kunt dan het beste meteen een schadeformulier invullen. Heb je een WA-autoverzekering, dan wordt de schade van de tegenpartij vergoed door de verzekeraar. Dit is naast voertuigen ook geldig voor objecten, goederen en personen.

Beperkt casco autoverzekering

De Beperkt casco autoverzekering vergoedt schade die ontstaat bij overmacht. Bijvoorbeeld bij een zware storm of diefstal. Als je in zo’n situatie terecht komt, vergoedt de verzekeraar de reparatie van je wagen. Bij een total loss verklaring van je auto krijg je meestal de dagwaarde vergoed.

All Risk autoverzekering

De All risk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking. Naast alle schade die wordt gedekt bij de WA en WA+, wordt ook schade die je zelf veroorzaakt vergoed. Is je auto total loss? Dan krijg je in de eerste één tot drie jaar de nieuwwaarde van je auto terug. Zo ben je je auto nooit helemaal kwijt.

 

Spoed autoverzekering: wanneer ben ik verzekerd?

Na het aanvragen van je autoverzekering met behulp van onze vergelijker, ontvang je binnen een paar minuten een e-mail met de bevestiging of je direct verzekerd bent of niet. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kun je direct verzekerd de weg op. Is je aanvraag nog in behandeling? In dat geval is het handig om de e-mail te goed door te lezen, zodat je weet of je een voorlopige dekking hebt of niet. Met een voorlopige dekking ben je ook (voorlopig) verzekerd als je de weg op gaat. Wanneer je aanvraag is afgewezen dan kun je opnieuw een vergelijking maken of contact opnemen met onze klantenservice.

Spoed autoverzekering in het weekend

Ook in het weekend is het mogelijk om je auto te verzekeren. De meeste mensen kopen hun auto namelijk in weekend, wanneer ze niet hoeven te werken en tijd hebben om naar een autodealer te gaan. Met behulp van onze vergelijker kun je op elk gewenst moment een autoverzekering aanvragen en kun je binnen enkele minuten verzekerd zijn.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 – 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 – 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.