Autoverzekering voor vrouwen | Lagere premie voor vrouwen?

Autoverzekering voor vrouwen

Nieuwe auto of overstappen? Vergelijk 28 autoverzekeraars en vind de beste autoverzekering voor de laagste prijs.
Vul in en bereken je premie

In Nederland zijn er meer mannen dan vrouwen in het bezit van een auto. Zo wordt het onderwerp auto’s meestal als een hobby voor mannen gezien. Een aantal jaar geleden speelden verschillende verzekeraars nog in op een aparte autoverzekering voor vrouwen. De laatste “vrouwelijke verzekeraar” is Onna-Onna die pakketten aanbood met een lager eigen risico en een uitgebreide dekking.

Je premie is niet gebaseerd op geslacht

Hoewel soms wordt beweerd dat een verzekeraar kijkt naar het geslacht van de bestuurder, blijkt dit in de praktijk niet waar te zijn. De verzekeraar mag zelfs geen premieverschil hanteren tussen mannen en vrouwen. De premie van je autoverzekering wordt op hele andere dingen gebaseerd.

Waar kijkt de verzekeraar wel naar?

Je verzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar je leeftijd, schadevrije jaren, woonplaats, waarde van de auto en de beveiliging. Verder wordt de premie berekend aan de hand van het aantal kilometers die je per jaar rijdt. Als autobezitter heb je de keuze uit verschillende dekkingen, die ook weer verschillen in de hoogte van de premie. Zo is de minimale WA- verzekering is het voordeligst en de all risk dekking het duurst.


Autoverzekering vergelijken in 4 stappen

Vergelijk autoverzekeringen en stap over in vier eenvoudige stappen.
  1. 1
   Stap 1 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vul je gegevens in

  1. 2
   Stap 2 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Kies je gewenste dekking

  1. 3
   Stap 3 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vergelijk autoverzekeringen

  1. 4
   Stap 4 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vraag je nieuwe autoverzekering aan

  1. 1
   Stap 1 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vul je gegevens in

  pijltje
  1. 2
   Stap 2 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Kies je gewenste dekking

  pijltje
  1. 3
   Stap 3 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vergelijk autoverzekeringen

  pijltje
  1. 4
   Stap 4 Autoverzekeringen vrouwen vergelijken

   Vraag je nieuwe autoverzekering aan


Voormalige autoverzekeringen exclusief voor vrouwen

Op dit moment biedt geen verzekeraar speciale autoverzekeringen voor vrouwen aan. Hieronder staan de verzekeraars die dit in het verleden hebben gedaan.

Onna-onna

In 2008 richtte Aegon dochteronderneming Onna-onna op, een online verzekeraar die zich tot 2017 volledig toelegde op verzekeringen voor vrouwen (‘Onna’ betekent vrouw in het Japans). Naast autoverzekeringen werden later ook andere schadeverzekeringen aangeboden. Een opvallend kenmerk van hun verzekeringen was dat de handtas automatisch meeverzekerd was op de autoverzekering. Na bijna tien jaar actief te zijn geweest in de verzekeringsbranche, heeft Aegon de stekker uit Onna-onna getrokken.

Zij Rijdt Beter (ZRB)

Zij Rijdt Beter was een online initiatief van een tussenpersoon in samenwerking met De Nederlanden Van Nu (toen onderdeel van Generali, nu van ASR) dat van 2012 tot 2014 actief was. Volgens hen gaven vrouwen het goede voorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid, wat zou moeten resulteren in lagere autopremies. De verzekeraar trok een doelgroep aan met een lager risicoprofiel en hanteerde daarom opvallend lage maandpremies.

Queens of the Road (QotR)

In 2008 werd ook Queens of the Road gelanceerd, een samenwerkingsinitiatief tussen De Goudse en haar volmacht Felison. De verzekeraar stond bekend om zijn focus op service en gemak, waarbij de inhoud van de handtas tot €800,- meeverzekerd was en er een standaard nieuwwaarderegeling van drie jaar gold. Begin 2014 is QotR opgeheven door De Goudse.


Verzekeraars in de vergelijker


Aanvullende autoverzekeringen

Naast de standaarddekking van je autoverzekering (WA, WA beperkt casco of all risk) is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. Hiermee vergroot je de bescherming voor zowel jezelf als je auto tegen diverse risico’s en onverwachte gebeurtenissen. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

Vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten